Alt du skal vide om et sølvbryllup

At følges ad i 25 år er en stor bedrift, og fejres med et sølvbryllup. I denne artikel får du alt det væsentlige at vide om sølvbryllupper. Det er 25 år som ægtefæller, men hvordan gør man så? Hvad er de traditioner, der knytter sig til sølvbryllupper? Og hvilke gaveideer kan man komme i tanke om? Vi giver dig svarene her på Wonderfulday.

Alt du skal vide om et sølvbryllup
Dine gæsters billeder i et fælles fotoalbum
Nyhed
Fælles fotoalbum

Dine gæsters billeder i et fælles fotoalbum

Lad ikke dine minder gå i glemmebogen. Vi har netop lanceret den moderne måde at samle billeder. Alle dine minder, samlet et sted.

home.features.readMore
Lav din bordplan med Wonderfulday
Nyhed
Visuel bordplan

Lav din bordplan med Wonderfulday

Arranger dine borde, sæt dine gæster og design din bordplan med Wonderfuldays moderne bordplansværktøj.

home.features.readMore

Traditioner

  Æresport

  En af de mest populære sølvbryllupstraditioner er æresporten, der typisk opstilles foran brudeparrets hoveddør af parrets børn, familie eller venner. Æresporten pyntes med sølvbånd og blomster, og brudeparret skal gå igennem den, før de kan komme ind i deres hjem. Æresporten er et symbol på parrets kærlighed og forpligtelse over for hinanden, og den tjener også som en påmindelse om de løfter, de gav på deres bryllupsdag.

   Fornyelse af jeres løfter

   En anden populær sølvbryllupstradition er fornyelse af jeres løfter. Det er en god måde at bekræfte jeres kærlighed til hinanden på og fejre jeres 25 års ægteskab. I kan gøre dette med kun jer to, eller I kan invitere jeres familie og venner til at deltage. Hvis I fornyer jeres løfter foran jeres kære, vil det være et smukt øjeblik, som alle vil huske.

    Sang og hornmusik

    Når sølvbrudeparret står under æresporten synger de fremmødte for dem. Der synges oftest klassiske sange som f.eks:

    • I østen stiger solen op
    • Det er så yndigt at følges ad
    • Katinka Katinka

    Nogle hyrer også et hornorkester til at spille. Det er ikke et must, men det gør helt sikkert stemningen mere festlig og speciel.

     Gå ned ad hukommelsesbanen

     En anden populær tradition er, at parret går ned ad memory lane. Dette indebærer, at de ser tilbage på gamle billeder og minder fra deres tid sammen. Det er en dejlig måde at mindes tilbage på, og det kan være ret følelsesladet!

      Sølvbryllupskagen

      Der er mange traditioner forbundet med sølvbryllupper. En af disse er "sølvbryllupskagen" Den øverste del af kagen er lavet af sølv, og parrets initialer er normalt indgraveret i den. De andre lag kan være lavet af andre ædelmetaller, f.eks. guld eller platin.

       Afslut dagen med brudevals

       Når dagen er ved at være slut, har parret ofte en særlig dans sammen nemlig brudevalsen. Bruden kan bære sin brudekjole og gommen sit jakkesæt. Dette er en smuk måde at afslutte en meget speciel dag på. Nogle vælger at hyre enten et liveband eller en DJ, der står for musikken.

        Når det drejer sig om sølvbryllupper, er der mange traditioner og skikke, der kan følges. Uanset om I vælger at holde jer til dem alle eller kun nogle få, så sørg for, at jeres dag bliver fuld af kærlighed og lykke!

         Gør planlægningen til en fornøjelse

         Donwload Wonderfulday til iOS og Android

         Inspiration

         Lad dig inspirere af vores inspirationsunivers

         Planlægningsværktøjer

         Alle dine planlægningsværktøjer lige ved hånden

         Notifikationer

         Vær altid på forkant med relevante reminders og notifikationer
         InspirationPlanlægningsværktøjerNotifikationerFælles fotoalbumIndstillinger Fælles fotoalbum

         Fælles fotoalbum

         Lad dine gæster dele deres billeder og minder i et fælles fotoalbum

         Sprog

         Brug appen med dit foretrukne sprog og start din planlægning

         Indstillinger

         Administrer nemt indstillingerne for din konto og begivenheder
         Hent Wonderfulday hvor du downloader dine apps
         App store Google Play

         Ofte stillede spørgsmål

         Når et par har været gift i 25 år fejres det med et sølvbryllup. Parret vækkes om morgenen med morgenmad, sang og en æresport.
         Man fejrer sølvbryllup, når man har været gift i 25 år svarende til to et halv årti.
         En æresport er en tradition til sølvbryllupper, og bygges typisk af træ, metal og tov. Æresporten personliggøres med billeder og minder om ægteparret, og pyntes med blomster og sølvfarver.
         De fleste bryllupper foregår om lørdagen, hvorfor at sølvbrylluppet foregår en tirsdag morgen. I skudår afholdes sølvbrylluppet derfor onsdag morgen.
         I østen stiger solen op, det er så yndigt at følges ad og Katinka, Katinka luk vinduet op er alle klassiske sange at synge til et sølvbryllup.
         En typisk gave til et sølvbryllup er en personlig gave, og kan f.eks. være en video, billeder og en flot tale om brudeparret.
         Et kort til et sølvbryllup kan enten være kort og præcist eller med en personlig hilsen. Husk at skrive afsender samt dato i kortet.